Friss hírek

Kedves Szülők!

A Halásztelki Tündérkert Óvodai beiratkozás legfontosabb információit a Felhívás óvodai beiratkozásra című cikkben, itt találják, azonban szeretnék néhány kiegészítő információval szolgálni az óvodai ellátással kapcsolatban.

A Halásztelki Tündérkert Óvoda a következő nevelési évtől három telephelyen az Óvoda utcában 10 csoporttal, az Iskola utcában 3 csoporttal és nagy örömünkre a Posta Közben 2 új csoporttal működik majd.Mindhárom helyen azonos pedagógiai programmal: tevékenységközpontú, kompetencia alapú nevelési programmal fogunk dolgozni.
Az óvodában az ellátás ingyenes, csak étkezési térítési díjat kell fizetni a törvényi szabályozásnak megfelelően.

A Tündérkertben/ Óvoda u. 3./ a beiratkozás alkalmával a szülők „Jelentkezési lapot „töltenek ki a gyermekek legfontosabb adatairól, illetve nyilatkozhatnak arról, hogy melyik telephelyen szeretnének járni óvodába,esetleg kis barátot , bölcsődei csoporttársat lehet megjelölni, akivel egy csoportba szeretnének kerülni.

Ha a gyermeknek szakvéleménye van, esetleg tartós beteg igazolása , vagy gyermekvédelmi támogatásban részesül,az arra vonatkozó igazolásokat is el kell hozni.
A gyermekek felvétele, nem jelentkezési sorrendben történik,ezért nincs jelentősége annak, hogy hétfőn reggel, vagy péntek délután jelentkeznek. Az óvodai felvétel a születési sorrenden múlik, kötelező óvodába járnia annak a gyermeknek aki 2016 .augusztus 31 előtt született!

Aki szeptember és december között lesz három éves, annak lehetősége van óvodássá válni a férőhely függvényében.
Az óvodás létnek némi feltétele is van, erre érdemes figyelmet fordítani. A gyermeknek szobatisztának kell lennie mire óvodába lép,mivel 28 gyermek között nincs lehetőség pelenkázásra.

Kérjük azokat a szülőket akik az óvodakötelezettséget nem a városban, hanem más településen , esetleg külföldön veszik igénybe, jelezzék ezt óvodánknak, mert a Jegyző ellenőrzi a város 3 éves gyermekeinek óvodába járását!

A Jegyző, a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja. A felmentési kérelemhez szükséges nyomtatvány a beiratkozáskor kérhető.

A felvételi értesítések kiküldése előtt a város óvodáinak vezetői egyeztetnek a gyermekek felvételéről, annak érdekében, hogy elkerüljük az átfedéseket.

A felvételt nyert gyermekek szüleinek a nyár folyamán tájékoztató szülői értekezletet tartunk az óvodai beszoktatásról, szokásokról, napirendről és minden fontos tudnivalóról.
Szeretettel várjuk leendő kis óvodásainkat is a beiratkozáson, hogy egy kicsit bepillanthassanak az óvoda életébe, körbe járhassák a kertet és a szülő felügyelete mellett, kipróbálhassák a játékokat. Erre, a legideálisabb időpont ,az óvodai élet megzavarása nélkül , 10.30-11.30 ig illetve a délutáni alvás után, 15.30- 18.00 –ig lehetséges.

További felvilágosítással szolgálunk az óvoda telefonszámán: 24/474-518

Halásztelek 2019.03.27 Urbán Miklósné Ági néni

Halásztelki Tündérkert Óvoda vezetője

Címeink

  • 2314 Halásztelek, Óvoda utca 3.
  • 2314 Halásztelek, Iskola utca 2.

Kapcsolat

  • +36 24 474 518
  • +36 24 450 551
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartási idő

H-P 6-18
Szo-V zárva