Nagyovi

balnaovi

A Halásztelki Tündérkert Óvoda Halásztelek város önkormányzati óvodája. A település központjában helyezkedik el, két épületben.


A székhelyen lévő 10 csoport (Nagyovi vagy Bálnás ovi), a telephelyen lévő épület 3 csoport (Kisovi) befogadására alkalmas. A 13 óvodai csoport közül egy vegyes csoport van, a többi azonos életkorú gyerekekből áll, valamint részben osztott csoportok.

A 2018/19-es nevelési évben 317 gyermek kezdte el az óvodát. Nevelőközösségünk 26 óvodapedagógust, egy fejlesztőpedagógust, 13 dajkát, 5 teljes munkaidős pedagógiai asszisztenst, 1 félállású pedagógiai asszisztenst, 1 óvodatitkárt és 3 konyhást foglalkoztat. A vezető munkáját két vezetőhelyettes segíti, egyik a székhelyen, másik a telephelyen.

Óvodánkban többféle munkacsoport működik. Ezek segítik az óvodapedagógusok munkáját az adott területeken (zenei, néptánc, kerti parti szervező, kézműves, bábos, színjátszós, hagyományőrző, Baráti Kör).

Nevelőközösségünk 2000-ben a Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési programot választotta. 2008-ban a TÁMOP 3.1.4. pályázatán a Kompetenciaalapú oktatás bevezetését valósította meg három óvodai csoportban. Pedagógiai Programunkat ennek szellemében írtuk át. Nevelőtestületünk ezzel kapcsolatban több továbbképzést is kapott.

„Célunk a sokoldalú, harmonikus személyiségű gyermek nevelése. Hagyományainkra építve óvó-védő, szociális, nevelő és személyiségfejlesztő feladatokat látunk el a szülői igények figyelembevételével, hogy a gyermekekben megteremtődjenek a következő életszakaszba lépéshez szükséges belső pszichikus feltételek. Nevelési programok a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatására törekszik.”

A csoportok általában 27 fős létszámmal működnek. Budapest agglomerációjában a lakosság száma évek óta növekedést mutat. Minden évben nagy munkát, és gondolkodást jelent a beiratkozó gyermekek csoportokba osztása. Ezért fordul elő, hogy olykor nem optimális a csoportok életkor szerinti összetétele. Így történt ez az idei évben a mi csoportunkkal is. A 23 nagycsoportos korú gyerek mellé 1 középsős és 3 kiscsoportos gyermeket kaptunk.

Törekszünk arra, hogy óvodánk esztétikus, biztonságos, szeretetteljes , elfogadó légkörben fogadja a gyermekeket, hogy sokoldalú, harmonikus fejlődésük biztosított legyen. A csoportszobák berendezését a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve választjuk.

A különleges bánásmódot, kiemelt figyelmet igénylő gyerekekre, sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekekre különös figyelmet fordítunk. Az óvodapedagógusok munkáját az ő esetükben az óvoda fejlesztő pedagógusa, a szakszolgálattól érkező logopédus és a Református EGYMI gyógypedagógusa, valamint egy alapozó terápiával is foglalkozó óvónő is segíti, egészíti ki. A logopédiai foglalkozások a tükrös kisteremben zajlanak. Az óvoda fejlesztő pedagógusa pedig a fejlesztő szobában fogadja a gyerekeket.

A gyerekek sokat tartózkodnak a szabad levegőn. Az óvoda udvara három részre tagolódik. A nagy udvaron hét csoport részben elkerítve tartózkodik, a „zárós” udvaron két csoport osztozik, egy udvaron pedig egy csoport tartózkodik. Az udvari játékok felújítása folyamatosan, részletekben történik.

Tornatermünket a csoportok szoros időbeosztással használják. Jó időben könnyebbséget jelent a nagyudvaron lévő műfüves focipálya. A tornatermet a fejlesztőpedagógusok is igénybe veszik fejlesztő munkájukhoz. A délutáni külön foglalkozások is itt zajlanak (ritmikus gimnasztika, foci stb.)

Címeink

  • 2314 Halásztelek, Óvoda utca 3.
  • 2314 Halásztelek, Iskola utca 2.

Kapcsolat

  • +36 24 474 518
  • +36 24 450 551
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartási idő

H-P 6-18
Szo-V zárva